Etiketter

, , , ,

Några frågor till alla ni barmhärtiga människor som har valt att äta vegetariskt/vegansk mat. :)

1. Varför valde du att bli vegetarian/vegan? För djurens skull. Att det är bra för miljön är bara en bonus.

2. Hur länge har du varit vegetarian/vegan? Jag har bara ätit fisk/räkor sedan jag var 10 år, så jag var nästan vegetarian redan då. När jag var 24-25 år blev jag vegan. För ungefär 5 år sedan alltså.

3. Vad är det svåraste med att vara vegetarian/vegan? Att det vara dyrare ibland (beror på produkt) och när man blir bjuden på mat/fika av någon som inte vet att man är vegan (eller har glömt det).

4. Hur hanterar du situationer där du äter med människor som är icke-vegetarianer/veganer? Jag bryr mig inte om det och tjatar aldrig på andra att de bör bli veganer. Det är ett val som kommer från hjärtat och är helt upp till en själv. Tjat fungerar inte alls.

5. Den godaste vegetariska (och veganska) produkten du har ätit? Blue cheese-dressing, som finns på Good store. Även deras olika typer av tofu – gurkmeja, tomat, basilika osv.

6. Det bästa vegetariska/veganska receptet du någonsin har testat? Mitt recept på vegansk kladdkaka

7. Vilka vegetarianer/veganer inspirerar ditt ”vego-life” och på vilka sätt? Ingen. Jag gör på mitt sätt.

8. Av vilken anledning skulle du sluta vara vegetarian/vegan, tror du? Brist på mat

9. Tips till de som vill bli vegetarianer/veganer? Känns beslutet rätt, så är det bara att börja. Ha någorlunda koll på hur du ska sätta ihop dina portioner, så att du får i dig det du behöver.

Listan finns här