Etiketter

, , ,

Igår var en helt okej dag. Då menar jag efter att jag hade tagit mig hemifrån, som ofta är ett mycket ångestladdat projekt. Jag var nära att bli sen till mitt sjukgymnastmöte. Dessutom ”måste” jag alltid gå på toa innan alla möten. Jag tror att det mest har att göra med att jag vill tvätta händerna innan. Det känns obehagligt om jag måste skaka hand med någon sedan också. Jag har svårt för kroppskontakt (i synnerhet med folk jag inte känner) och dessutom är jag rädd för att smitta någon. Nåja, detta var ett sidospår.

Efter mötet åkte jag hem till familjen. Pappa opererade sig i foten igår och det var meningen att jag skulle ta hand om honom här hemma. Dock kom han mycket senare än han sade, så jag satt här hela dagen och gjorde inte så mycket – drack te, läste bloggar, pratade med mina lillebrorsor och lagade middag sedan när alla kom hem – fick även lite assistans av mamma. Jag och mamma lagade ris med quornfileér, en kall sås (grekisk yoghurt, rivna morötter, honung) och kokta grönsaker. Det är från början ett recepttips jag fick från ätstörningsenheten och det är faktiskt väldigt gott. I receptet står det dock att man ska ha wokade grönsaker till, men vi orkade inte fixa det (det blev alltså kokta grönsaker istället).

Tidigt imorse var pappa redan i farten och ville att jag skulle hjälpa honom med något, så det blev ca 5 timmars sömn för mig. Efter lite kaffe är jag i alla fall lite piggare. Nu fixar jag lunch till mig och pappa, sedan ska jag iväg på DBT-möte – individuellt.

/Y,