Etiketter

, , , , , , ,

Det går rykten om att Uppdrag granskning ska göra ett reportage om Försäkringskassan, så jag skickade in mitt ”bidrag”.

”Jag hade aktivitetsersättning från 2011 fram till december 2018 (sista utbetalningen). I januari 2019 kom ett brev med avslag för första gången. Jag fick hjälp av min mamma att överklaga och det – flera gånger. Flera avslag kom. Sedan vände vi oss till Förvaltningsrätten och fick avslag även där. Först i Kammarrätten vann vi mot Försäkringskassan. Under drygt 2 år fick jag söka försörjningsstöd/socialbidrag varje månad. Jag har kontakt med daglig verksamhet – MISA. Sedan ca 1 år tillbaka praktik på ett bokförlag. Mina diagnoser är Aspergers syndrom (ger mig rätt till aktivitetsersättning) och bipolär sjukdom. Dessutom har jag minst 10 års erfarenhet av psykiatrin och habiliteringen (till och från). Den aktivitetsersättning, som jag blivit beviljad via domstol, går ut i maj 2021. Det gör att jag måste söka sjukersättning, eftersom jag fyller 30 detta år. Jag är verkligen rädd att de inte kommer att ta hänsyn till domen. ”