Etiketter

, , , , , , ,

Varför ska jag behöva vänta till februari eller mars på min ersättning, som jag är beviljad – enligt domstol? Förövrigt är domstol ett konstigt ord. Det låter som att man får en dom, medan man sitter på en stol. Jag orkar inte med min hjärna, men jag har försökt acceptera den. Att jag tar det mesta bokstavligt. När jag gick på gymnasiet fick vi ibland en så kallad ”lathund”, som en instruktion. Jag kunde inte fokusera på innehållet, eftersom jag inte förstod varför det hette ”lathund”. Nu förstår jag vad det är, men inte varför det heter så.

Tillbaka till katastrofen Försäkringskassan. Förtjänar de ens att skrivas med stor bokstav? Ett mysterium. Försäkringskassan förstör för för många människor för att de ska kunna kallas för några som beviljar försäkringspengar. För att vara tydlig: De bör inte förstöra för någon. Enligt medierna var det ett samtal på ett FK-kontor som (som var under all kritik) ägde rum. Samtalsdeltagarna slog vad som hur många som skulle dö i covid-19.

Jag är såklart lättad att jag blev beviljad (och därmed vann i rätten mot FK) ersättning, men de kan väl betala ut den också. Måste jag söka försörjningsstöd i 1-2 månader till? Ja, förmodligen. Att jag känner mig nere och arg över detta är nog att jag känner mig smått värdelös. Jag förstår inte hur Försäkringskassans handläggare kan sova på nätterna. Om de ens sover. Om de anställda blir sjuka – sömnsvårigheter, ångest, depression, missbruk – vad händer då? Om de inte orkar med sin situation. För alla orkar inte vara dryg och empatilös dagarna i ända. Måste de ”smöra” för chefen, för att inte bli behandlade som resten av befolkningen?