Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jag snubblar fram

På dessa tomma gator

Där allt stod i brand

Oasers regn blev ökensand

— Imperiet (1984)

”Dekadenser” var min favoritlåt när jag var 15 år. Jag lyssnade på den på repeat på min CD-spelare när jag sov. Mina syskon blev trötta på det. Varför? Imperiet äger. De fick helt enkelt pumpa egen musik på natten. Så blev det. När jag har gått på fest och någon ber mig spela musik blir det i första hand Thåström, men det brukar inte gillas. Istället får jag stå ut med, enligt mig, kass musik.

Just nu är jag helt jävla slut. Jag har gått runt, hela dagen, i pappas termobrallor – långkallingar under. Nu är det så att jag blir helt knäpp i huvudet av att ha på mig kläder jag inte har valt själv. Jag har i princip tvungen, för vi skulle åka pulka som kick off på jobbet. Det gav mig för mycket flashbacks, så det slutade med att jag fick ångest och grät. Dagen var tyvärr inte över, för jag har – som vanligt – tid hos sjukgymnasten på måndagar. Så jag gick runt i vansinnigt obekväma kläder hela dagen. När jag kom hem var jag väldigt lättad. I kväll hoppas jag på att få ta det lugnt – jag orkar inte bli förbannad eller liknande.

Har du åkt pulka eller skidor den här säsongen?