Etiketter

, , , , , , , ,

Känslor. Blandat med förnuft. Det handlar om någon slags balans. I DBT-terapi kallas det visshet – när förnuft och känsla rinner samman.

Posttraumatisk stress (PTSD) medför triggers, vilket är sinnesintryck som påminner en om traumat – direkt eller långsökt. Jag blir lätt triggad. Känslor som följer med i den stormen kan vara starka och förändrar hur jasg ser på omvärlden. En del händelser – eller kombinationen av dessa – har gjort att jag ser på omvärlden som jag gör. Som ett filter plus att jag har Aspergers syndrom. Så – jag ser världen på ett speciellt sätt. Ibland kan det vara bra, men det kan också vara problematiskt.

Jag gick i DBT-terapi när jag var 19 år och kanske 2 år framåt. En del strategier, som jag tagit med mig, har jag haft nytta av. Helheten gav mig något, men kriserna har kommit efter varandra sedan dess fram till nu. Därför har det varit svårt att se någon effekt förrän det har lugnat ner sig..