Etiketter

, , , , , , ,

Ibland undrar jag varför folk ofta missförstår vad jag säger. Om jag säger att ”jag är klumpig, bra så du vet”, så blir x ändå förvånad när jag trampar snett eller inte går rakt. Många av de saker jag brukar klara av, går i princip sönder när jag är stressad. Jag tar ibland med någon på läkarmöten och liknande, för att undvika missförstånden.

Ni kanske har hört att personer med Aspergers syndrom, eller med neuropsykiatriska diagnoser generellt, har svårt att hantera stress. Förändringar, perception, sociala sammanhangen. Bara några få saker som stressar upp mig.

Andra människor tycker kanske att jag har fyrkantig. Jag är inte spontan, så mycket är säkert. Möjligtvis smått ”fyrkantig” i vissa sociala och praktiska situationer. Annars tycker jag att jag oftast tänker utanför boxen. Fast allt detta är beroende av situation.