Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Tidvis betar jag av avsnitt efter avsnitt av Lyxfällan. Då är det alltid en massa tankar som kommer, för jag tror inte att det är så enkelt som ”plus, minus, noll”. Som bekant, så lär vi oss basen till livet under uppväxten. Har ma n inte lärt sig ekonomiskt ansvar då får man det svårare när man ska flytta hemifrån. Vissa har en beroendesjukdom (alkohol, droger, spel, shopping, mat osv) som påverkar ekonomin – som då bara är ett symtom på själva beroendet. Även andra psykiatriska diagnoser kan påverka ekonomin. Av egen erfarenhet slösar man ofta bort mer pengar under den (hypo)mana fasen eller blandtillståndet när man har bipolär sjukdom – som jag har. Vissa diagnoser kännetecknas av bristande impulskontroll, vilket gör hanteringen av pengar mycket svårare – generellt sätt.

Varför har det blivit ett så populärt program? Jag kollar för att jag tycker det är intressant vad olika människor har för bakgrund och sedan hur experterna löser situationer. Sedan är det spännande när det händer någonting oväntat, men det tycker nog många. Folk i allmänhet gillar TV-skandaler. Ju mer skulder, ju fler utbrott – desto mer vill man kolla vidare. Jag är väldigt icke-dömande som person. För mig finns det ingen vinst att kolla på ett program för att döma ut andra. Fast en del gillar att döma ut personer på TV. Jag kollar bara på program som jag finner intressanta och spännande. Därför ser jag på Lyxfällan.

Vilka program ser du?

Gillar du Lyxfällan?