Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Carolina skriver om arbetslivet, när med har en neuropsykiatrisk diagnos. Jag kan inte annat säga än att hålla med. Man känner sig mindre värd, i omvärldens ögon.

Autismens Ansikten

Pixabay

Om inte jag har berättat det tidigare, så gör jag det nu. Jag väntar på en SIUS-konsulent, och har väntat sedan början av april. Det är alltså ett halvår. Ett halvår! Jag hade ett inbokat möte i april, men den personen blev sjuk. Sedan dess har ingen hört av sig. Jättekonstigt. Visst, det är en pandemi och allt tar längre tid, bla bla bla. Men det är inte första gången som vi med funktionsvariationer får stå tillbaka. Det är inte heller det värsta. Jag har nämligen fått höra av en anonym källa, att anledningen till att vi inte får någon hjälp, är på grund av att alla SIUS- konsulenter är uthyrda för att hjälpa folk som förlorat sina jobb under pandemin. Okej?! Vänta nu, varför ska dom gå före oss? En SIUS ska ju hjälpa en person med en funktionsvariation med att hitta ett mer anpassat arbete. Men nej…

Visa originalinlägg 632 fler ord