Etiketter

, , , , , , ,

I det här inlägget tänkte jag berätta lite om mina kvällsrutiner. Jag har en väldigt specifik runda jag tar i lägenheten innan jag går och lägger mig för att sova. I min OCD-terapi som jag gått under våren 2020 har jag försökt göra den mindre tvångsmässig och tidskrävande.

Jag börjar alltid med att byta om till det jag ska sova i (om jag sover naken tar jag på min en potentiellt sovplagg). Sedan gör jag i ordning sängen så att jag bara kan krypa ner. Där på lägger jag allt jag behöver under natten på nattduksbordet. Sedan fyller jag mina vattenflaskor – en hamnar i kylen (så att kallt vatten finns på morgonen) och en på nattduksbordet. E-ciggen/vape ska också fyllas innan jag går och lägger mig. Efter det tar jag bort smink, borstar tänderna och går på toaletten. Jag kastar apodos-påsen från kvällsmedicinen och dubbelkollar kalendern. Sätter telefon och vape på laddning. Kollar spis och dörr. Checkar att balkongdörren är stängd. Startar min spotify-lista ”Det är ni som är dom konstiga det är jag som är normal” (från Thåströms platta med det namnet) som jag sover med hela natten. God natt, kan man säga.

Vad har ni för kvällsrutiner? Drar de åt det tvångsmässiga hållet eller per automatik?