Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Natten skriker det du önskar att den inte gjorde.

Medan höghusen vaggar oss till sömn ekar någon slags baksida. Snön faller mot nedtrampade gator. Blåstens piskar oss när vi går. Mot ett liv som vi inte vet vart det är på väg. På sätt och vis. På marken ligger engångsmunskydd. Det måste vara den nya skärp-trenden. Det tänker jag varje gång jag ser dem, mosade mot bortglömda städer. ”Det räcker för mig”, som Thåström sjunger.

Den här dagen har inte varit så intensiv. Jag handlade i går, så jag slapp det i alla fall. Det är utmattande att inte kunna åka hem direkt, utan att man måste stanna och ärenden på vägen. Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen. Min version av att ta det lugnt. Tankar har i för sig snurrat runt om saker som har hänt för några år sedan, när jag har känt mig utnyttjad. Fast nu känner jag mig lite lugnare i huvudet.

… Och snön viskar vila.