Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , ,

Jag blev tillfrågad av Lilia Waléus att dela en namninsamling till förmån för barn med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättning). Detta är en fråga jag tycker är oerhört viktig, som ni nog vet – vid det här laget. Jag själv har Aspergers syndrom, en diagnos som numera kallas autismspektrumstörning (tillsammans med andra autismrelaterade tillstånd)- som hör till NPF-diagnoserna. En gång i tiden var jag ett av de där barnen. Ett vilset barn med tårar längs kinderna, som försökte förstå sin existens. Sin plats i en utmattande värld.

Dessa barn behöver det stöd de behöver i skolan. I samhället i övrigt. Det är inte lätt att leva i ett samhälle, som inte är anpassad efter människor som fungerar annorlunda.

För att komma till namninsamlingen, klicka här. Den finns även på Facebook på denna länk