Etiketter

, , , , , , , , , , , , , ,

Jag har haft det jobbigt, känslomässigt, under dagen. Mest på grund av trauma-triggers. Fast jag har i alla fall tagit mig igenom dagen, även om det inte har varit helt lätt. Humörsvängningarna har verkligen härjat, för periodvis mådde jag rätt bra. Nu är jag hemma och har inga andra måsten. Intryck är extremt utmattande för mig. Det är inte samma sak att vara hemma. Om jag är hemma skyndar jag alltid för mycket. Måste fly.

Det känns, som vanligt, aningen stressande att det är fredag. Fast lite skönt också. Inte just att det är fredag, men för att jag kan sova längre i morgon. Dessutom har jag saker att göra. Som ni vet, så skapar ”tomma dagar” ofta problem för mig. Vad ska du göra i helgen?

Sedan till #fuckfredagsmys . Det är själva termen jag stör mig på. Den kan kännas lite pressande. Att man måste prestera – ha det bästa, kanske lyxigaste fredagsmyset. Jag känner inte så, men jag tänker mer på andra. Det ska vara tillräckligt bra, helst bättre. Sociala medier har gjort att själva grejen har exploderat. Jag tror att detta blir jobbigt, speciellt för de som inte har råd. Då tänker jag lite på en familj som var med i programmet Lyxfällan. Avsnittet handlade mycket om att de kände sådan press på att visa upp en perfekt fasad och spenderade stora mängder pengar på just ”fredagsmys”. Alla tolkar olika och känner press på olika sätt och gällande olika saker, men jag förstår inte varför det ska vara sådan hets gällande yta/fasad att människor mår dåligt.