Etiketter

, , , , , , , ,

Det har varit mycket som pågått den senaste veckan, men jag har kämpat på. Försökt problemlösa situationer. Insett hur mycket problem det blir när jag inte kan sova. Det går inte ens att beskriva.

Sömn verkar fungera väldigt olika för olika personer. Olika behov. Jag är bipolär, vilket innebär att skov kan triggas av sömnproblem. Det stressar mig. Min kropp blir, dessutom, i obalans – rent fysiskt. Magproblem, huvudvärk, extrem trötthet i kroppen. Ämnesomsättningen blir störd. Med det menar jag att man måste äta eller dricka oftare eller tvärtom.

Jag har, personligen, mycket svårare att kontrollera negativa känslor, även positiva. Ni vet, man får knasiga humörsvängningar. Skrattar åt ingenting, gråter för småsaker.

Hur reagerar du på sömnbrist? / How do you react to insomnia?