Etiketter

, , , , , , , , , ,

Mensvärk är jävligt utmattande. Bara så att ni vet det. Jag vet att det varierar från kvinna till kvinna – flöde och smärta. Fast så här upplever jag det. Vad tror ni om att doppa tamponger i röd akrylfärg och kasta överallt som protest? Eller prank? En idé för halloween. Om man ska överdriva.

Vad handlar det om egentligen – avundsjuka? När man inte känner någon eller har något band till någon, som en främling – rent krasst. Pengar, dyra prylar, framgång, bebislycka. Inte vet jag. Till den gräns att man blir bitterfittig av sig, eller dryg – eller kastar ur sig en massa skit. Jag tänker främst på vårt klimat i sociala medier. Om man nu måste vara avundsjuk på något kan man hålla det för sig själv – det är ett alternativt. Eller folk som blir irriterade för att ett land har beviljat gratis mensskydd eller liknande. Då kommer det någon och skriver att män då bör få gratis rakhyvlar. Sedan när blev det en mänsklig rättighet att raka sig? Kvinnor har mens har mens tills klimakteriet tar fart. Vi har inte valt det, utan det är ett nödvändigt ont. Det gör bokstavligen ont.

Efter en dag kantad av en tampong uppkörd och en stressig tur till affären – tänker jag vila hela kvällen. Så det så. Vad ska du göra?